Conform Legii nr. 161/2003, Titlul III - Prevenirea si combaterea criminalitatii informatice, Capitolul II, Art. 41, va informam ca:

Accesul la acest serviciu (ori aplicatie software) este permis si considerat ca fiind autorizat numai dupa incheierea unor contracte sau intelegeri specifice intre cei interesati sa il obtina si Administratia Nationala de Meteorologie.
Accesul la acest serviciu este monitorizat, in scopul de a detecta incercarile de frauda si abuz.

Accesarea neautorizata a datelor prezentate in paginile web ale acestui sistem este sanctionata prin Legea nr. 161/2003, Titlul III, Capitolul III - Infractiuni si contraventii, Sectiunea I - Infractiuni contra confidentialitatii si integritatii datelor si sistemelor informatice.

Conditiile legale permit ca, in scopul imbunatatirii acestui serviciu, aceasta aplicatie web sa prelucreze unele date exclusiv despre computerele care acceseaza acest serviciu, nu despre persoanele care le utilizeaza; aceste informatii sunt:
- Adresa IP a computerului/dispozitivului de pe care se solicita accesul la aceasta aplicatie;
- Sistemul de operare al acelui computer/dispozitiv;
- Tipul de browser utilizat pentru solicitarea accesului la aceasta aplicatie;
- Data si ora solicitarii;
- Numele si parola folosite ca date de autentificare la aceasta aplicatie.

Toate informatiile meteorologice prezentate in mod nemijlocit si mijlocit cu/prin intermediul acestei aplicatii software sunt proprietatea intelectuala a Administratiei Nationale de Meteorologie si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile aduse de Legea nr. 285/2004 si de Ordonanta de Urgenta nr. 123/2005.

Autorul unic al acestei aplicatii software este Victor Emanuel Stefanescu
(victor.stefanescu@meteoromania.ro;victem@gmail.com)
Aplicatia software care prezinta aceste informatii a fost creata exclusiv la initiativa autorului sau pentru uzul Administratiei Nationale de Meteorologie si al clientilor acestei institutii si este protejata de aceeasi legislatie.